Itt vannak a James Webb Űrtávcső első képei!

Itt vannak a James Webb Űrtávcső első képei!

Itt vannak a James Webb Űrtávcső első képei!

Ötödik alkalommal jelentkezik a Csillagfényben című, csillagászati-űrkutatási hírműsorunk. Az utóbbi hetek eseményei közül szóba kerül egyebek mellett egy szóba került a James Webb Űrtávcső, a Bennu kisbolygó, a James Webb Űrtávcső, becsapódások Földön és Holdon, valamint röviden kitérünk a James Webbre is…

A Southern Ring Nebula egy planetáris köd – jobbra ahogy a Hubble látta, bal oldalt pedig a James Webb Űrtávcső új felvétele. (Forrás: NASA, ESA, CSA, és STScI )

A műsorunkból ezúttal sem hiányozhatnak az állandó rovatok, így rövid program- és észlelésajánló mellett olyan érdekfeszítő nézői kérdésekre is válaszolunk, mint hogy miért nem látjuk az összes csillagot a Galaxisunkban vagy hogy mit érdemes keresnie az égbolton egy kezdő távcsőtulajdonosnak.

A Csillagok Alatt videó-projektünk műsorai tisztán audio-formátumban is fogyaszthatóak, például Spotify-on vagy a fontosabb podcast-platformokon.

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a Csillagvizsgáló Facebook oldalára is, ahol napi rendszerességgel találhatsz csillagászati és űrkutatási híreket, látványos felvételeket és egyéb aktualitásokat – tudományról és science fictionről egyaránt.

Facebook Comments Box