Magyar Titok: Csillagok, jegek, árapálykatasztrófák

Magyar Titok: Csillagok, jegek, árapálykatasztrófák

Magyar Titok: Csillagok, jegek, árapálykatasztrófák

A Magyar Titok videóiban Kiss László akadémikus rendre a hazai csillagászat legújabb eredményeit hozza közelebb a hallgatósághoz. A legfrissebb adag igen csak változatos lett, a friss cikkek ugyanis kísérleti asztrofizikától egészen az űrtávcsöves megfigyelésekig számos területet lefednek.

A tartalomból: Egy hét a csillagok alatt 2022 – részletek /// Nyolcvan év alatt a V1515 Cygni körül /// Fókuszban egy kistömegű nagyon fiatal csillag /// Lírai tanulmány asztroszeizmológiából /// Fénygörbék és fémesség: új kalibráció 60 ezer RR Lyrae-re /// Jeges kalandok a debreceni Icávłal /// Árapályhullámok a neutroncsillagok óceánjaiban /// Rövidhírek: árapálykatasztrófák, az M77 magjának folyamatai, 2,8 millió kvazár fotometriai vöröseltolódása, porképződés a kozmosz hajnalán, Astropy és egyéb kódkígyók

A Csillagok Alatt videó-projektünk műsorai tisztán audio-formátumban is fogyaszthatóak, például Spotify-on vagy a fontosabb podcast-platformokon.

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a Csillagvizsgáló Facebook oldalára is, ahol napi rendszerességgel találhatsz csillagászati és űrkutatási híreket, látványos felvételeket és egyéb aktualitásokat – tudományról és science fictionről egyaránt.

Facebook Comments Box