Magyar Titok: Évadzáró égi hírek magyar csillagászoktól

Magyar Titok: Évadzáró égi hírek magyar csillagászoktól

Magyar Titok: Évadzáró égi hírek magyar csillagászoktól

A kéthetente jelentkező Magyar Titok-ban a frissen megjelent, magyar csillagászok által elért új tudományos eredményekből tallózunk, a lehető legszélesebb nagyközönségnek is emészthető mélységben és stílusban. Az évadzáró adás különleges helyszínről érkezett – és ennek is a hazai kutatásokhoz van köze.

A tartalomból: Miért készült ez a videó Darmstadtban? /// Csillagkeletkezés molekulafelhőkben /// Így fúj kifelé egy protocsillag az ALMA szerint /// Galaxiskeletkezés szimulációja /// Többescsillagok 1.: egy millió fedési kettősből hány lehet hármas? /// Többescsillagok 2.: egy kettős cefeida, ami régen három csillag volt /// Pulzáló szubtörpék nyomában /// Egy hármas exobolygórendszer a Cheops-szal /// Bárium-csillagok: azok meg micsodák? /// Évadzáró gondolatok

A Csillagok Alatt videó-projektünk műsorai tisztán audio-formátumban is fogyaszthatóak, például Spotify-on vagy a fontosabb podcast-platformokon.

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a Csillagvizsgáló Facebook oldalára is, ahol napi rendszerességgel találhatsz csillagászati és űrkutatási híreket, látványos felvételeket és egyéb aktualitásokat – tudományról és science fictionről egyaránt.

Facebook Comments Box